Maximum snelheid met aanhanger

Vanaf april moeten leerling-chauffeurs een nieuw type theorie-examen afleggen om hun rijbewijs te halen. De Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) heeft bevestigd dat de veranderingen zullen komen om de tests toegankelijker te maken.

Waarom verandert de rijtheorie-test?

Onder het huidige systeem omvat het examen 50 meerkeuzevragen en een gevaarherkenningstest. maximum snelheid aanhanger is gevaarlijk.

Wijzigingen in de rijtheorie-test zijn aan de gang (PA)

Welke wijzigingen brengt de DVSA aan in het examen?

Op dit moment moeten leerling-chauffeurs slagen voor een Q&A die vereist dat ze een casestudy lezen en vijf vragen erover beantwoorden, met de vragen op basis van de verkeersregels.

Motor theorie oefenen

De wijzigingen betekenen echter dat leerlingbestuurders in plaats van de casestudy te lezen, een rijclip van maximaal 30 seconden bekijken en er vervolgens drie meerkeuzevragen over stellen.

Alle autotheorie-tests zullen videoclips gebruiken vanaf deze datum, maar dit heeft geen invloed op motor-, vrachtwagen-, bus- of touringcartests.

De DVSA heeft daarom aangekondigd dat videoclips dit voorjaar de geschreven scenario’s zullen vervangen om de tests toegankelijker te maken. motor theorie cbr om examen af te leggen.

Het komt nadat het ministerie van Vervoer in juli 2018 zijn strategie voor inclusief vervoer heeft gelanceerd.

De DVSA werkte samen met de National Autistic Society, de British Dyslexia Association en de British Deaf Association om de verandering te ontwikkelen.

In december 2017 werd een hele reeks wijzigingen in de praktische tests geïntroduceerd, waaronder de instructies van een navigatiesysteem, een periode van onafhankelijk rijden verdubbeld tot 20 minuten en een vernieuwde selectie van manoeuvres die als realistischer werden beschouwd.